20 vendet që përdorin më shumë kriptovaluta

Publikimi i Indeksit të tretë Global të Adoptimit të Kriptove nga Chainalysis ka zbuluar se në cilat vende të botës përdoret më intensivisht kriptomonedha.

Në krye të listes është Vietnami, i ndjekur nga Filipinet dhe Ukraina. Në rastin e kësaj të fundit, u shënua një rritje pas fillimit të luftës.

Studimi shqyrton vëllimin e njerëzve që investojnë pjesën më të madhe të pasurisë së tyre në këto asete dixhitale, duke u fokusuar kështu në adoptimin nga individë dhe jo profesionistë. Më poshtë, në kllapa, pozicionet që i atribuohen Top 20, të ndara sipas kategorive të përcaktuara nga Banka Botërore.

– Të ardhura të mesme të ulëta: Vietnami (1), Filipinet (2), Ukraina (3), India (4), Pakistani (6), Nigeria (11), Maroku (14), Nepali (16), Kenia (19) dhe Indonezia (20);
– të ardhura mesatare-të larta: Brazili (7), Tajlanda (8), Rusia (9), Kina (10), Turqia (12), Argjentina (13), Kolumbia (15) dhe Ekuador (18);
– të ardhura të tjera: Shtetet e Bashkuara (5) dhe Mbretëria e Bashkuar (17).

Vendet me të ardhura të ulëta të mesme dhe të mesme të larta shpesh mbështeten në kripto kryesisht për dërgimin e remitancave, në mënyrë që të ruajnë kursimet në kohë paqëndrueshmërie dhe me qëllim të plotësimit të nevojave të tjera financiare. Shtetet e Bashkuara u ngjitën me tre pozicione në një vit, ashtu si Kina, pavarësisht ndalimeve të vendosura nga qeveria qendrore.

Një tjetër detaj interesant që del në pah është ai që ka të bëjë me trendin e adoptimit me kalimin e kohës. Në fakt, ajo është stabilizuar, pas rritjes që filloi në mesin e vitit 2021 dhe luhatjeve të regjistruara duke filluar nga një vit më parë.

Për tregtimin CFD në kriptovalutat mund të mbështeteni në AvaTrade, një platformë e zgjedhur tashmë nga mbi 400,000 investitorë: gama e aseteve të propozuara është e gjerë dhe nuk është e nevojshme të krijoni një portofol të dedikuar.