“Bitcoin miner Griid Infrastructure” arrin marrëveshje 3.3 miliardë dollarëshe me SPAC, do të listohet në bursën e New Yorkut

“Bitcoin miner Griid Infrastructure” njoftoi të martën se do të bashkohet me firmën e çeqeve të zbrazëta Adit EdTech Acquisition Corp (ADEX.N), në një marrëveshje që vlerëson kompaninë e kombinuar në rreth 3.3 miliardë dollarë, përfshirë borxhin.

Griid me bazë në Ohio, startupi më i fundit i minimeve të Bitcoin, do të marrë 246 milionë dollarë para në dorë nga llogaria e besimit të Adit EdTech pas mbylljes së marrëveshjes, raporton Reuters.

Një rritje e monedhave dixhitale këtë vit dhe mbështetja në rritje nga kompanitë e mëdha i kanë shtyrë startupet në këtë sektor drejt vlerësimeve të larta në muajt e fundit, edhe pse industria përballet me shqyrtimin e rregullatorëve.

Në fillim të këtij muaji, kompania minuese e kriptomonedhave Bitdeer Technologies ra dakord të bashkohej me kompaninë e blerjeve për qëllime të veçanta (SPAC) Blue Safari Group Acquisition (BSGA.O) në një marrëveshje me vlerë 4 miliardë dollarë.

Kjo marrëveshje pasoi njoftimin e një kompanie tjetër të kriptomonedhave, Core Scientific Holding Co në muajin korrik për një bashkim me një SPAC të mbështetur nga BlackRock Inc (BLK.N).

SPAC është një firmë e listuar pa operacione biznesi, por një grup kapitali që përdoret për t’u bashkuar me një kompani private.

Griid Infrastructure do të listohet në bursën e New Yorkut nën simbolin e ri të shenjës “GRDI”. /Telegrafi/