Keni humbur Bitcoin-in? 2 kriptovaluta për të blerë tani!

Bitcoin është një nga investimet kryesore të epokës sonë. Vlera e një bitcoin ishte pak më shumë se 100 dollarë pas lançimit të tij në 2014, më pas arriti një kulm prej afro 65,000 dollarësh në mesin e 2021 përpara se të ulej në muajt në vijim.

Edhe pse Bitcoin është monedha më e famshme në mesin e numrit të madh të kriptomonedhave në kriptosferë, për shumë investitorë, historia e tij fenomenale e rritjes mund të ketë mbaruar shumë mirë. Me këtë në mendje, një palë kontribuesish Motley Fool, identifikuan dy asete homologe që janë blerje më të levërdishme për momentin: Ethereum dhe Tezos.

Keith Noonan (Tezos): Për investitorët që kërkojnë monedha të stabilizuara në hapësirën e shërbimeve të kriptomonedhave dhe blockchain, Ethereum dhe Solana mund të sjellin më shumë fitime të mëdha. Megjithatë, nëse po kërkoni të afroheni edhe me fitimet prej më shumë se 8,600% që Bitcoin ka pasur gjatë dekadës së fundit, ndoshta ka kuptim të përqendroheni në tokenat me kapitalizim më të vogël tregu.

Me një kapital tregu prej afërsisht 4.1 miliardë dollarë dhe një ekosistem intrigues të përqendruar te aplikacionet, Tezos dhe token e tij Tez mund të jenë një lojë e vlefshme për investitorët tolerantë ndaj rrezikut që kërkojnë avantazhe shpërthyese. Blockchain Tezos ofron një rrjet të fokusuar në siguri dhe efikasitet për ndërtimin e aplikacioneve të shkallëzueshme. Monedha e saj dixhitale mund të rritet nëse platforma vazhdon të fitojë favore nga zhvilluesit dhe përfitimet nga zhvendosja e interesit të investitorëve drejt kriptomonedhave të mbështetura nga aplikacionet.

Ndërsa Tezos është rritur afërsisht 143% gjatë tregtimit të vitit 2021, këto fitime duken relativisht të vogla, krahasuar me numrat shpërthyes që shumë kriptovaluta të tjera kanë vendosur kohët e fundit. Pas shitjeve të fundit që kanë ndikuar në hapësirën më të gjerë të kriptove, token po tregtohet gjithashtu me rënie afërsisht 46% nga niveli i tij i lartë. Adoptimi për Tezos dhe Tez mbetet në një fazë relativisht të hershme dhe investitorët mund të gëzojnë kthime të shkëlqyera nëse rrjeti dhe shenja e tij vazhdojnë të fitojnë tërheqje.

Kontrata të zgjuara, investim i zgjuar
Eric Volkman (Ethereum): Ethereum është identifikuar ngushtë me teknologjinë e kontratës inteligjente. Ethereum është një pionier dhe ende një blockchain lider në hapësirën e kontratave inteligjente, kështu që nuk është çudi që ka vlerën e dytë më të lartë të tregut pas Bitcoin (443 miliardë dollarë kundrejt 892 miliardë dollarëve, respektivisht, që nga ky shkrim) nga të gjitha monedhat.

Sigurisht, me pak kripto-inxhinieri të zgjuar, Bitcoin mund të përdoret në kontratat inteligjente. Por pse të shqetësoheni për të ndërhyrë kur keni një shenjë origjinale që ankoron një blockchain që është krijuar posaçërisht për punë me kontratë inteligjente?

Një nga argumentet kryesore kundër tokenit dhe blockchain-it të tij është se Ethereum është i ngathët dhe herë pas here i shtrenjtë. Ka njëfarë vlefshmërie për këtë. Këto ditë, Ethereum përpunon me rreth 15 deri në 45 transaksione në sekondë dhe ndonjëherë mund të kushtojë shumë gaz (Ethereum-flisni për kosto).

Por mbani mend, është ende shumë herët në jetën e kontratave inteligjente. Ndërsa rriten në përdorim, zhvilluesit në Ethersphere janë të zënë me sajimin e Ethereum 2.0 , një grup gjithëpërfshirës përmirësimesh.

Ky nuk është një reagim i gjunjëzuar ndaj popullaritetit në rritje të blockchain nga kripto-nerdët që përpiqen të hapin një vrimë. Ethereum 2.0 ka qenë në punë që nga viti 2014 dhe duket se do të përfundojë diku në vitin 2022.

Kjo duhet të lehtësojë mbingarkesën në rrjet dhe të zgjerojë edhe më shumë popullaritetin e tij, ashtu si pjesë më të mëdha të botës financiare mësojnë për magjinë e kontratave inteligjente. Po, eteri është një kriptomonedhë kryesore që ka prodhuar tashmë fitime të mëdha, por vetëm prisni derisa të bëhet një nga asetet financiare dixhitale më të përdorura në botë.

Dy platforma të sigurta ku ju mund të bëni investimet tuaja në kriptomonedha janë Binance dhe cex.io. Këto dy platforma pranojnë pagesa përmes bankës edhe nga Shqipëria. kripomonedha.al